Postani član društva Šapa

Hitno udomljavanje Reklamirajte se na stranicama ŠAPE!

Čuvanje ljubimaca

Molimo zainteresirane građane, koji žele svog kućnog ljubimca ostaviti na čuvanje za vrijeme godišnjih odmora, neka se jave ŠAPI.

Kako možete pomoći

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete zamisliti!

Šapa na Fejsu!

Priključite se našoj grupi na Fejsu! Postanite naš prijatelj i pomozite u udomljavanju!

Kontakt informacije

Društvo za zaštitu životinja "ŠAPA".
Vijenac 24, 43000 Bjelovar
AZIL JE NA LOKACIJI:
LETIČANI 5, 43 000 BJELOVAR

Mob.: +385 (0)99 850 36 47
Tel.: +385 (0)43 232 278
E-mail: info@drustvo-sapa.hr
E-mail: marketing@drustvo-sapa.hr
Žiro račun: 2360000-1102193333 (Zagrebačka banka)
IBAN: HR 59 2360000 1102193333

PočetnaPomozite namPismo donatorima

Pismo donatorima

Poštovani,

Društvo za zaštitu životinja ŠAPA osnovano je početkom svibnja 2006.g. sa svrhom zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području grada Bjelovara i šire okolice. ŠAPA je nezavisna, nevladina i neprofitabilna organizacija. Želimo potaći ljude da razmišljaju o svom odnosu prema životinjama i da se pridruže ispunjenju naših ciljeva.

S tom svrhom Vam i pišemo ovo pismo da se uz Vašu pomoć uhvatimo u koštac s postojećim problemima životinja. Naše Društvo nastoji svojim djelovanjem otkloniti sadašnja ograničenja svijesti građana o životinjama, poticati njihovu zaštitu i prava, te zbrinuti što veći broj napuštenih i ostavljenih životinja. Veliki broj napuštenih životinja na našem području pokazatelj je nedostatka moralne zrelosti pojedinih građana. Ovaj problem ne može biti samo na teret našeg Društva, to je sveobuhvatni problem i nitko ne bi smio pred tim zatvarati oči.

Društvo svoje aktivnosti obavlja uz minimalnu pomoć lokalne i županijske uprave, oslanjajući se na članarine, dobrotvorne priredbe i akcije. Sve se to pokazalo nedostatnim u odnosu na veliki broj pasa i mačaka kojima svakodnevno treba hrana i vrlo često veterinarske usluge. Kao svoj najveći uspjeh bilježimo podatak o 216 pasa udomljenih u nove obitelji, šezdesetak mačaka, dvadesetak pasa kojima smo vlastitim trudom našli njihove vlasnike i činjenicu da od našeg osnutka niti jedna lutajuća životinja nije skončala u tkz. higijenskom servisu. Vrlo često smo prisutni na štandovima, gdje nastojimo senzibilizirati građanstvo na ispravan stav prema kućnim ljubimcima i potrebu provođenja redovitog cijepljenja, sterilizacije i kastracije.

Problemi s kojima se susrećemo su mnogobrojni: od kroničnog nedostatka financijskih sredstava za provođenje naših programa, velikog broja ostavljenih i odbačenih životinja za vrijeme cijepljenja protiv bjesnoće (to vrijeme upravo dolazi) i za vrijeme godišnjih odmora, slučajevi zlostavljanja, maltretiranja i nebrige za životinje te problem udomljavanja starijih i ženskih životinja. Naš najveći problem je nedostatak adekvatnog prostora za smještaj pasa (azila) iako je novi Zakon o zaštiti stupio na snagu i decidirano govori o obvezama lokalne i šire zajednice po tom pitanju.

Stoga se obraćamo Vama za pomoć, kako bi naša zamisao o permanentnoj skrbi napuštenih i lutajućih životinja dobila na kvaliteti u pogledu smještaja, prehrane i veterinarske skrbi. Ovim pismom Vas molimo da sukladno svojim mogućnostima potpomognete rad našeg Društva. U akciju se možete uključiti donacijom sredstava na žiro račun broj 2360000-1102193333, otvoren kod Splitske banke. Svaka, i najmanja pomoć je dobrodošla. Vašu ćemo donaciju medijski popratiti, kako u tisku tako i na našim web stranicama, ističući Vaš doprinos za humani odnos prema životinjama.

Za Vaše strpljenje u čitanju ovog pisma i pomoć, iskreno Vam se zahvaljujemo.

Bjelovar, 8. siječnja 2008.g.
Predsjednica „ŠAPE”: Marija Horvat

Psi imaju riječ

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete i zamisliti!

Ako imate uvjete za prihvat, ali se ne možete obvezati za trajno udomljenje, prihvatite nekoga od nas i skrbite o njemu dok ne nađe trajni dom - jer mi još uvijek nemamo svoje sklonište.

Pomozite naći prostor gdje bi osnovali naše sklonište, naš novi (iako privremeni, ali možda i prvi pravi) dom.

Ako nađete izgubljenu ili odbačenu, gladnu i iznemoglu životinju, ne tjerajte ju - nahranite ju i napojite, i što prije obavijestite Šapu telefonom - oni će se pobrinuti za nju.

Ako znate ili vidite da netko zlostavlja životinju - javite u Šapu! Oni će napraviti sve da se to zaustavi.

Donirajte nam hranu, zdjelice za hranu i vodu, vodilice, deke, kućice, četke, igračke…....Sve će nas to neizmjerno razveseliti.

Recite svojim prijateljima i poznanicima da mi čekamo na njih! Pošaljite im link na našu stranicu. Pomozite neka se čuje naš glas….

Uključite se u dobrotvorni rad sa našim volonterima - oni su jedino što trenutno imamo.

Uplatite neki, makar i naskromniji novčani prilog na naš žiro-račun: 2360000-1102193333. Svaka kuna nam je od velike pomoći.

UNAPRIJED VAM HVALA!!!


Marketing

Dragi prijatelji,budući da smo od 6. mjeseca prošle 2021. godine bez primanja,molimo Vas da naše Društvo podržite u skladu s vašim mogućnostima i na taj način pomognete nam osigurati potrebna sredstva za nastavak rada i daljnju brigu za naše njuškice !! HVALA VAM !!!

Partneri sa kojima surađujemo