Postani član društva Šapa

Hitno udomljavanje Reklamirajte se na stranicama ŠAPE!

Čuvanje ljubimaca

Molimo zainteresirane građane, koji žele svog kućnog ljubimca ostaviti na čuvanje za vrijeme godišnjih odmora, neka se jave ŠAPI.

Kako možete pomoći

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete zamisliti!

Šapa na Fejsu!

Priključite se našoj grupi na Fejsu! Postanite naš prijatelj i pomozite u udomljavanju!

Kontakt informacije

Društvo za zaštitu životinja "ŠAPA".
Vijenac 24, 43000 Bjelovar
AZIL JE NA LOKACIJI:
LETIČANI 5, 43 000 BJELOVAR

Mob.: +385 (0)99 850 36 47
Tel.: +385 (0)43 232 278
E-mail: info@drustvo-sapa.hr
E-mail: marketing@drustvo-sapa.hr
Žiro račun: 2360000-1102193333 (Zagrebačka banka)
IBAN: HR 59 2360000 1102193333

PočetnaVijestiBešćutnim vlasnicima pasa kazna do 15000 kuna

Bešćutnim vlasnicima pasa kazna do 15000 kuna

ISTRAŽILI SMO - KAKO (NE) BRINEMO O KUĆNIM LJUBIMCIMA, BEŠĆUTNIM VLASNICIMA PASA KAZNA DO 15 TISUĆA KUNA

Odsad ćemo svako ostavljeno leglo štenaca prijaviti policiji koja će tražiti vlasnika - rekla je Vlatka Grganić

Iako je cijepljenje i čipiranje pasa zakonska oobveza, većina vlasnika kućnih ljubimaca toga se ne pridržava. Ako uzmemo u obzir bjesnoću koja je gorući problem i tome dodamo stotinjak pasa lutalica na području županije čiji su vlasnici skinuli teško breme ostavivši ih na ulici, jasno je da smo sretni što pandemija nije poprimila šire razmjere. Ući u trag vlasnicima tih pasa najčešće je nemoguća misija jer se rijetko koji vlasnik odlučuje na čipiranje, a sankcije najčešće izostaju.

Veterinarske postaje na području grada Bjelovara prema nekim su procjenama ove godine čipirale tek tristotinjak pasa, što je tek trećina ukupnog broja pasa na županijskom području.

Rijetko tko se odlučuje na čipiranje pasa. Najčešće to učine ako idu na put u inozemstvo, a isto vrijedi i za mačke koje, doduše, nisu ni dužni čipirati ” - rekla nam je Snježana Krog iz Veterinarske stanice Bjelovar i dodala da je cijena čipiranja 89 kuna.

Prema riječima Vlatke Grganić, volonterke u Društvu za zaštitu životinja Šapa koje zbrinjava napuštene životinje s područja naše, ali i susjednih županija, Društvo trenutno skrbi o 61 napuštenom psu, što je više nego ikad i premašuje njihove trenutne kapacitete.

Najveći je problem neprovođenje zakona, odnosno nečipiranje, tako da je vlasnika zapravo nemoguće pronaći.

Ljudi su postali bešćutni; štence ostavljaju na svakakvim mjestima, pa čak i jarcima s vodom. Očito je da se svijest neće promijeniti dok god se bar jedan takav vlasnik ne uhvati na djelu - kazala je Grganić i dodala kako je propisana kazna za ostavljanje životinja od pet do 15 tisuća kuna. Kaže kako će u dogovoru s policijom poraditi na tom problemu.

Odsad ćemo svako ostavljeno leglo štenaca prijaviti policiji koja će tražiti vlasnika, a spremni smo raspisati i nagradu za bilo kakvu informaciju o počinitelju ovog kriminalnog djela” - rekla je Grganić.

Prema riječima Stipe Crnkovića, rukovoditelja Radne jedinice Komunalne djelatnosti, ove je godine zbrinuto samo 16 pasa lutalica, što je trostruko više nego lani.

Komunalac po nalogu Veterinarske inspekcije i komunalnog redara izlazi na teren i pse lutalice smješta u sabiralište u Brezovcu. Ondje mogu ostati do 60 dana, no najčešće ostaju 2-3 dana i daju se na udomljavanje ukoliko se vlasnik ne javi”. - kazao je Crnković.  (mj)

Izvor: Bjelovarski list



Marketing

Dragi prijatelji,budući da smo od 6. mjeseca prošle 2021. godine bez primanja,molimo Vas da naše Društvo podržite u skladu s vašim mogućnostima i na taj način pomognete nam osigurati potrebna sredstva za nastavak rada i daljnju brigu za naše njuškice !! HVALA VAM !!!

Partneri sa kojima surađujemo