Postani član društva Šapa

Hitno udomljavanje Reklamirajte se na stranicama ŠAPE!

Čuvanje ljubimaca

Molimo zainteresirane građane, koji žele svog kućnog ljubimca ostaviti na čuvanje za vrijeme godišnjih odmora, neka se jave ŠAPI.

Kako možete pomoći

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete zamisliti!

Šapa na Fejsu!

Priključite se našoj grupi na Fejsu! Postanite naš prijatelj i pomozite u udomljavanju!

Kontakt informacije

Društvo za zaštitu životinja "ŠAPA".
Vijenac 24, 43000 Bjelovar
AZIL JE NA LOKACIJI:
LETIČANI 5, 43 000 BJELOVAR

Mob.: +385 (0)99 850 36 47
Tel.: +385 (0)43 232 278
E-mail: info@drustvo-sapa.hr
E-mail: marketing@drustvo-sapa.hr
Žiro račun: 2360000-1102193333 (Zagrebačka banka)
IBAN: HR 59 2360000 1102193333

PočetnaVijestiDa ju spasi, Čarli 2 dana ležao na gazdarici

Da ju spasi, Čarli 2 dana ležao na gazdarici

Pas Čarli

Ana Moćan, vlasnica hrabrog Čarlija, preminula je samo dva dana nakon što je pronađena u kukuruzištu i prevezena u bolnicu.

KARLOVAC - Na kućnom broju 51b, na kraju sela Vrh u općini Draganić, sam živi osmogodišnji mješanac škotskog ovčara Čarli. Iz neograđenog dvorišta gotovo ne izlazi i nikoga, osim susjeda Josipa Mažara koji ga hrani, unutra i ne pušta. I deset dana nakon njezine smrti u bolnici u Karlovcu misli da će se gazdarica, baka Ana Moćan, možda vratiti. Starica krhkog zdravlja i slabog pamćenja triput je zalutala i izgubila se.

Nestao na nekoliko dana

Dva puta kući ju je vratio njezin najvjerniji prijatelj, Čarli. Treći puta, 8. listopada, kilometar od kuće pala je u kukuruzištu. Čarli je opet bio kraj nje. Dva dana, bez hrane i vode, na njoj je ležao i grijao je, održavajući je tako na životu. Kada su lovački psi, koji su bili uključeni u traganje za bakom Anom, došli u blizinu, svojim ih je lavežom upozorio gdje leži nemoćna starica, a oni su pak doveli lovce koji su je pronašli.

Toga dana baka je navršila 78 godina. Spremili su je u bolnicu, a Čarli je nestao. Pojavio se kod kuće nakon dva dana, nekako u vrijeme kada je prestalo kucati bakino srce. Otada ga zovu Heroj.

- U potrazi je sudjelovalo dvadesetak policajaca i nas desetak lovaca, a uključili smo i pse. Oni su se našli s Čarlijem te tako i nas doveli do mjesta događaja. Baka Ana davala je znakove života, pa smo nazvali Hitnu koja ju je prevezla u bolnicu. Čarli je bio prestrašen, ali nevjerojatno vjeran toj baki, pa smo ga jedva otjerali da bismo je smjestili u bolničko vozilo - ispričao je lovac Ferdo Misir.

Dok su otkucavali posljednji sati samačkog života skromne starice, Čarli je lutao. Nitko nije znao gdje je. Onda se vratio i puna tri dana i noći cvilio i zavijao. - Nismo mogli spavati koliko je jako zavijao, a nismo mu mogli pomoći. Ta baka mu je bila sve, a i on njoj. Svuda su išli zajedno. Dijelili su dobro i zlo - rekla je susjeda Božena Peh. Susjed Josip Mažar boji se za Čarlijevu sudbinu.

- Bojim se da će ga uspavati jer nema vlasnika. Ja ga hranim, tu i tamo dođe u moje dvorište, ali brzo se vrati u svoje i ne miče se. Nitko kraj njega ne može do kuće - kaže susjed Josip, a da je nepovjerljiv prema strancima i sami smo se uvjerili. Baka Ana Moćan u mladosti je radila kao spremačica u jednom hotelu, a mirovina koju je dobivala bila je premala čak i za staricu koja je cijeli život proživjela skromno.

Pas joj bio jedina utjeha

- Bila je slaba, u posljednje vrijeme jela je samo jogurte. Taj pas bio joj je jedina utjeha - tužno priča susjed Josip. Čarli, čini se, utjehu traži u čuvanju ulaza u dvorište u kojem još žive uspomene na njegovu gazdaricu, baku Anu.

Tekst i slike preuzeti sa portala www.jutarnji.hr



Marketing

Dragi prijatelji,budući da smo od 6. mjeseca prošle 2021. godine bez primanja,molimo Vas da naše Društvo podržite u skladu s vašim mogućnostima i na taj način pomognete nam osigurati potrebna sredstva za nastavak rada i daljnju brigu za naše njuškice !! HVALA VAM !!!

Partneri sa kojima surađujemo