Postani član društva Šapa

Hitno udomljavanje Reklamirajte se na stranicama ŠAPE!

Čuvanje ljubimaca

Molimo zainteresirane građane, koji žele svog kućnog ljubimca ostaviti na čuvanje za vrijeme godišnjih odmora, neka se jave ŠAPI.

Kako možete pomoći

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete zamisliti!

Šapa na Fejsu!

Priključite se našoj grupi na Fejsu! Postanite naš prijatelj i pomozite u udomljavanju!

Kontakt informacije

Društvo za zaštitu životinja "ŠAPA".
Vijenac 24, 43000 Bjelovar
AZIL JE NA LOKACIJI:
LETIČANI 5, 43 000 BJELOVAR

Mob.: +385 (0)99 850 36 47
Tel.: +385 (0)43 232 278
E-mail: info@drustvo-sapa.hr
E-mail: marketing@drustvo-sapa.hr
Žiro račun: 2360000-1102193333 (Zagrebačka banka)
IBAN: HR 59 2360000 1102193333

PočetnaVijestiKorak bliže životinjama

Korak bliže životinjama

KORAK BLIŽI ŽIVOTINJAMA, KORAK JE BLIŽE CIVILIZIRANOJ I ORGOVORNOJ ZAJEDNICI

Psi lutaliceU svakodnevnim razgovorima s ljudima, svjedoci smo bipolarnog stava prema životinjama, posebice onim lutajućima koji su najmanje krivi za zlu sudbinu koja ih je zadesila. Postoje oni koji će uvijek napraviti nešto konkretno, pružiti im privremeni dom do trajnog udomljenja i imati razumijevanja da naša ŠAPA nije u stanju, ponajprije zbog pomanjkanja adekvatnog prostora, primiti sve te napaćene životinje. Ti naši dobri sugrađani, koji nalaze milosti i ljubavi za sve potrebite, veliki su motivator i nama da predano ustrajemo za našoj ideji izgradnje skloništa u kojima bi četveronožni nevoljnici našli spas.

Psi lutaliceDrugi nas kritiziraju (zašto ne pomažete ljudima?), grde i neljudski ucjenjuju. Nismo jednom čuli: „Ako ne pokupite tog psa, riješit ćemo to na svoj način!” Takvi žele svoju ulicu imati očišćenu i od jednog nesretnog skitnice, koji je zagrebao na njihovim vratima moleći za komadić kruha i zdjelicu vode. Pitamo se da li su ikada prepoznali strah i patnju u njihovim očima, proplamsaj iskre nade da će ih prihvatiti? Zasigurno ne. Da li su našim volonterima koji su se smrzavali u mjesecu prosincu na gradskoj tržnici i europskom bjelovarskom korzu, ubacili bar jednu kunu u kasicu namijenjenu za kupnju hrane?  Ne, ali smo bili počašćeni prezrivim pogledom i ružnim riječima.

Deklarativno, puna su nam usta Europe, civilizacije, poštivanja zakona, ekološke osvješćenosti, pružanja pomoći potrebitima… Realnost je drukčija: sve je veći trend napuštanja i zlostavljanja životinja, neimanja suosjećanja. Sve dok se ne desi Kopernikanski obrat u ljudskim glavama, sve dok čopori pasa lutaju našim predgrađima i šminkerskim parkovima, biti ćemo samo „mala zemlja na brdovitom Balkanu”.

Jer, nema te šminke koja može prekriti nedostatak moralne i građanske zrelosti pojedinaca i institucija koje ignoriranjem problema napuštenih životinja najviše govore o sebi samima.



Marketing

Dragi prijatelji,budući da smo od 6. mjeseca prošle 2021. godine bez primanja,molimo Vas da naše Društvo podržite u skladu s vašim mogućnostima i na taj način pomognete nam osigurati potrebna sredstva za nastavak rada i daljnju brigu za naše njuškice !! HVALA VAM !!!

Partneri sa kojima surađujemo