Postani član društva Šapa

Hitno udomljavanje Reklamirajte se na stranicama ŠAPE!

Čuvanje ljubimaca

Molimo zainteresirane građane, koji žele svog kućnog ljubimca ostaviti na čuvanje za vrijeme godišnjih odmora, neka se jave ŠAPI.

Kako možete pomoći

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete zamisliti!

Šapa na Fejsu!

Priključite se našoj grupi na Fejsu! Postanite naš prijatelj i pomozite u udomljavanju!

Kontakt informacije

Društvo za zaštitu životinja "ŠAPA".
Vijenac 24, 43000 Bjelovar
AZIL JE NA LOKACIJI:
LETIČANI 5, 43 000 BJELOVAR

Mob.: +385 (0)99 850 36 47
Tel.: +385 (0)43 232 278
E-mail: info@drustvo-sapa.hr
E-mail: marketing@drustvo-sapa.hr
Žiro račun: 2360000-1102193333 (Zagrebačka banka)
IBAN: HR 59 2360000 1102193333

PočetnaVijestiLabradorka se bacila u ralje pit bulla da zaštiti svoju vlasnicu

Labradorka se bacila u ralje pit bulla da zaštiti svoju vlasnicu

Preuzeto sa: www.jutarnji.hr
Piše: Božana Sviličić/EPEHA
Foto: Jure Mišković/Cropix

Da je pit bul imao očnjake, koji su mu srećom izvađeni, labradoricu bi rastrgao u sekundi.

Labradorka Tina

ZADAR - Kako bi zaštitila vlasnicu od pit bulla koji ju je pokušao napasti dok je šetala ulicom Đure Marušića u zadarskim Arbanasima u nedjelju oko 22 sata, četiri godine stara labradorka Tina jedva je ostala živa.

Ispriječivši se ispred razjarenog pit bulla koji je tu večer iznenada istrčao iz dvorišta obližnje kuće krenuvši na njezinu vlasnicu, labaradorka se doslovce našla u njegovim zubima koji su je trgali i vukli po cesti.

- Pas je krenuo na mene, no Tina je u tom trenutku stala ispred i zaštitila me. Bilo je strašno i skoro mi je srce puklo. Pokušavala sam je odvući no pas ju je zgrabio i počeo trgati zubima. Izgrizao joj je šape i zario joj zube u vrat – ispričala je jučer još šokirana vlasnica labradorke, 23-godišnja zadarska studentica Jelena Lukačić (23).

Uvidjevši kako je neće uspjeti spasiti i razdvojiti od pit bulla Zadranka je utrčala u dvorište kuće kako bi potražila vlasnika.

- Počela sam vikati i tek tada je dotrčao vlasnik. Uspio je odvući pit bulla od moje labradorice. Ja sam bila u šoku, a on nije kazao baš ništa - priča Zadranka koja je tu večer sa Tinom krenula u trgovinu na obližnjem zadarskom Autobusnom kolodvoru.

- Nisam mogla vjerovati da se to može dogoditi. Znam da takav pas po zakonu mora imati brnjicu i biti u boksu, a nije bio ništa od toga - kaže Jelena Lukačić čijoj je Tini veterinar srećom uspješno sanirao ozlijede.

Tri šape izgrižene su joj gotovo do kosti, dok zbog rupa u koje joj je pit bull napravio zubima u vratu ima tri cjevčice.

- Otac vlasnika mi je kazao da bi Tina sigurno već bila mrtva da pit bullu nisu izvađeni očnjaci. Nije imao očnjake pa je nije mogao odmah ubiti što bi se inače sigurno dogodilo, kaže ogorčena vlasnica dodajući kako se vlasnik pit bulla Ivan Nikpalj (25) protiv kojeg je podnesen optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora nije niti ispričao.Marketing

Dragi prijatelji,budući da smo od 6. mjeseca prošle 2021. godine bez primanja,molimo Vas da naše Društvo podržite u skladu s vašim mogućnostima i na taj način pomognete nam osigurati potrebna sredstva za nastavak rada i daljnju brigu za naše njuškice !! HVALA VAM !!!

Partneri sa kojima surađujemo