PočetnaVijestiODLAZITE NA GODIŠNJI ODMOR, KAMO ĆE VAŠ LJUBIMAC

ODLAZITE NA GODIŠNJI ODMOR, KAMO ĆE VAŠ LJUBIMAC

NE OSTAVLJAJTE IH NA NEMILOST ULICI, BEZ VAS NEĆE PREŽIVJETI

Kućni ljubimci na godišnjem odmoruPriče o napuštenim i zaboravljenim životinjama koje su nekada bile kućni ljubimci pune novinske stupce cijele godine, no ljeti su još češće. Odlazak na godišnji odmor za sve vlasnike kućnih ljubimaca donosi i dodatnu brigu - kamo s ljubimcima ? Povesti ih sa sobom, ostaviti kod kuće prijateljima, susjedima, smjestiti u hotele za kućne ljubimce, dilema je čije rješenje umnogome ovisi o kojoj je životinji riječ.

Zbrinjavanje ljubimaca donosi i dodatne novčane troškove. I dok će se pravi vlasnici snaći na bilo koji način, čak i odustati od odlaska na odmor, oni neodgovorni radije će se odreći svoga dojučerašnjeg ljubimca. Izbacit će na ulicu psa, mačku, pticu, kornjaču, ostavit će ih same, preplašene i prepuštene životu na koji nisu naučile. Bez hrane i vode, zbunjene svime što ih je zadesilo. Možda će ih netko pronaći i spasiti s livade ili ulice, možda će se za njih pobrinuti volonteri brojnih udruga za zaštitu životinja.

Kućni ljubimci na godišnjem odmoruNo, sve to može biti i puno ljepše i puno ljudskije. Ne prepuštajte jadne životinje ulici, zaslužile su da im barem pružite sigurnost. Na vrijeme razmislite tko će se o vašem ljubimcu brinuti kad vas nema. Raspitajte se kod rođaka i prijatelja mogu li vam pomoći, potražite savjet volontera. Imate li mogućnosti, smjestite svoga ljubimca u specijaliziranu ustanovu za kućne ljubimce.  Tu će mu, uz hranu i vodu, pružiti i svu potrebnu njegu i zdravstvenu skrb, a pokušat će mu nadoknaditi i vašu ljubav. U neke hotele možete uz pse i mačke smjestiti i male kućne ljubimce. Vaši će vam ljubimci za sve vratiti ljubavlju koja nema cijenu. (SČ)

Preuzeto sa: Večernji list, 5.srpnja 2009.g.