Postani član društva Šapa

Hitno udomljavanje Reklamirajte se na stranicama ŠAPE!

Čuvanje ljubimaca

Molimo zainteresirane građane, koji žele svog kućnog ljubimca ostaviti na čuvanje za vrijeme godišnjih odmora, neka se jave ŠAPI.

Kako možete pomoći

Udomite nekoga od nas! Dobit ćete time više nego što možete zamisliti!

Šapa na Fejsu!

Priključite se našoj grupi na Fejsu! Postanite naš prijatelj i pomozite u udomljavanju!

Kontakt informacije

Društvo za zaštitu životinja "ŠAPA".
Vijenac 24, 43000 Bjelovar
AZIL JE NA LOKACIJI:
LETIČANI 5, 43 000 BJELOVAR

Mob.: +385 (0)99 850 36 47
Tel.: +385 (0)43 232 278
E-mail: info@drustvo-sapa.hr
E-mail: marketing@drustvo-sapa.hr
Žiro račun: 2360000-1102193333 (Zagrebačka banka)
IBAN: HR 59 2360000 1102193333

PočetnaVijestiPomoć napuštenim životinjama

Pomoć napuštenim životinjama

Zubarica Željka je meka srca

Udruge koje su brinu o napuštenim životinjama nerijetko se susreću s nedostatkom novca zbog čega se moraju oslanjati na donacije koje najčešće ne prelaze - troznamenkaste iznose. Dobre duše poput daruvarske stomatologinje Željke Lipovski, prava su rijetkost. Naime, ona je bjelovarskoj udruzi Šapa odlučila tijekom sljedeća dva mjeseca darovati po dvije tisuće kuna.

Vrijedna donacija

- Volim pse i životinje uopće te sam odlučila darovati novac jednoj od udruga koje udomljuju napuštene pse. Kako u Daruvaru takva ne postoji, odlučila sam se za bjelovarsku Šapu, o problemima koje sam čitala u Večernjaku - kaže Ž. Lipovski.

Predsjednica bjelovarskog Društva za zaštitu životinja Šapa Vlatka Grganić istinski je ganuta tim činom, navodeći kako neke bjelovarske tvrtke, koje imaju više novca, nisu donirale ukupno više od 5000 kuna, dok je Ž. Lipovski kao privatna osoba iz drugog grada, dala toliko puno.

Daruvarska stomatologinja koja odmalena voli životinje i sama je udomila već drugog psa. Našla ga je u zagrebačkom azilu za životinje - Druga prilika. Navodi kako za to treba imati puno vremena, truda, volje i živaca. Naime, u početku je Maksi, kojega su u azilu zatekli fizički i psihički ranjenog, bio potpuno nepredvidiv.

- Pola godine je trebalo da se naviknemo na njega i on na nas. Bilo je čak trenutaka kada sam se pitala što dalje s njim jer nije volio druge pse - kaže Ž. Lipovski.

Udomiteljica pasa

No, dok se u početku uopće nije veselio novim vlasnicima kada su dolazili s posla, Maksi, koji uživa sve blagodati u domu obitelji Lipovski, sada je potpuno druga priča, što svjedoči da i psi kao i ljudi, zaista čeznu za sigurnim utočištem i normalnim životnim navikama.

Željka Lipovski, koja je nerijetko novcem pomagala i ljudima, poručuje kako bi i drugi, koji imaju mogućnosti, trebali pokazati suosjećanje. Daruvarska dobročiniteljica se nada kako će sa svojim potezom potaknuti i druge koji na bilo koji način mogu pomoći napuštenim kućnim ljubimcima.

Pritom je bjelovarska udruga Šapa već pokrenula akciju u pojedinim bjelovarskim trgovačkim centrima gdje građani mogu ostaviti hranu za nezbrinute životinje. Premda neki od toga zaziru, najviše napuštenih pasa ipak dolazi iz obitelji koje su ih izbacile na ulicu.

Pomoć za rekordan broj pasa

U bjelovarskoj Šapi su zahvalni Željki Lipovski, čijom će pomoći “stanovnici” azila mnogo lakše uspjeti prezimiti. Ističu kako nikada dosad nisu radili u težim uvjetima, jer trenutačno skrbe o 57 pasa. O kakvoj je neprocjenjivoj pomoći riječ, govori činjenica kako je mjesečno samo za prehranu pasa nužno osigurati 5200 kuna, bez veterinarskih usluga jer se pri prihvatu, svaki napušteni pas podvrgava dvjema vrstama cjepiva, te čipiranju.

Večernji list, 27.studenoga 2008.
Michael Palijan



Marketing

Dragi prijatelji,budući da smo od 6. mjeseca prošle 2021. godine bez primanja,molimo Vas da naše Društvo podržite u skladu s vašim mogućnostima i na taj način pomognete nam osigurati potrebna sredstva za nastavak rada i daljnju brigu za naše njuškice !! HVALA VAM !!!

Partneri sa kojima surađujemo