PočetnaVijestiTko to truje životinje?

Tko to truje životinje?

U nekoliko navrata građani Bjelovara, pogotovo prigradskih naselja potužili su se Šapi na bezobzirno trovanje kućnih ljubimaca.

Trovanje životinja, trovanje pasaTim građanima postaje sve teže živjeti miran suživost sa susjedima koji, trujući štakore (mogli bi se upitati od čega najezde štakora, kao u srednjem vijeku!) sistematično truju i njihove mačke i pse. Metode trovanja idu tako daleko da se truje i voda, od čega stradavaju i ptice. Vlasnici se boje za svoje ljubimce, pogotovo za mačke koje su slobodno lutajuće po svojoj prirodi.

Patnje otrovanih životinja su neizrecive, i samo mali broj uspije se spasiti zahvaljujući hitnoj veterinarskoj intervenciji. Smatramo da nema gnjusnijeg načina da se eliminira nepoželjni susjedov ljubimac od trovanja, a ujedno se postavlja pitanje morala tih modernih Borgia, kojima se nedjelo iz razno raznih razloga (utjecaj, ugled…), teško može dokazati.

Možda bi kazna od 5.000 kuna, medijski popraćena motivima i likom trovatelja, stala na kraj toj podmukloj rabori i omiljenom hobiju nekih naših sugrađana?