PočetnaO ŠapiSadržaj programa

Sadržaj programa

• neposredna skrb o osnovnim prehrambenim potrebama životinja u skloništu (hrana i voda, pranje posuđa)
  • skrb o uvjetima boravka životinja u skloništu ( briga o boravku u suhim i toplim uvjetima, čišćenje izmeta, provjera stanja boksova, čišćenje i dezinfekcija kućica i boksova, popravak i izrada novih kućica)
  • skrb o zdravstvenom stanju životinja: cijepljenje protiv bjesnoće i zaraznih bolesti pasa, sterilizacija životinja, liječenje ozlijeđenih životinja, podjela lijekova, posebna briga za štence, bređe kuje, bolesne i stare životinje, razdvajanje životinja po veličini, zdravstvenom stanju i ponašanju)
  • udomljavanje životinja koje su pod skrbništvom Društva, uz odgovarajuće educiranje budućeg vlasnika o načinu ostvarivanja uspješnog suživota s konkretnom životinjom (potpisivanje izjave o preuzimanju životinje od strane budućeg vlasnika, razgovor, podjela edukativnog materijala)
  • kontrola stanja i uvjeta života udomljenih životinja (izlazak na teren i provjera novih vlasnika)
  • kontakti sa građanstvom (komuniciranje s posjetiteljima udomiteljima, javljanje na telefonske pozive, prihvat životinja, savjeti za udomitelje, zaprimanje podataka, slanje obavijesti preko sredstava javnog priopćavanja)
  • terenske intervencije na osnovi dojave o napuštenoj, odlutaloj, odbačenoj ili unesrećenoj životinji (prometne nesreće, krivolov)